Hjullastare


Hjullastare Godshantering

Under kursen lär du dig att hantera en hjullastare och framföra den på ett säkert och hållbart sätt. Vi går igenom arbetsmiljö, säkerhet, arbetssätt, maskinens uppbyggnad och underhåll.

Den moderna hjullastaren är en flexibel maskin som används i många branscher, t.ex. industri, jordbruk, entreprenad, sågverk och kommuner. Maskinen kan, förutom skopa, utrustas med
pallgafflar, materialhanteringsarm, timmergrip, schaktblad, sopaggregat o.s.v.


Skillnaden mellan yrkesbevis och utbildningsintyg är erfarenheten. Utbildningsintyget är det man förr kallade för utbildningsbok. Efter 4000 timmar eller 30 månader kan du uppgradera utbildningsintyget till yrkesbevis.

Hjullastare anläggning

Anläggning är en tilläggsutbildning till hjullastare godshantering. Utbildningen behövs om du ska framföra en hjullastare på byggarbetsplatser. Under kursen tar vi bland annat upp materialkännedom, ritningsläsning, mätteknik och maskinstyrning (GPS).

Du måste klara eller inneha bevis för hjullastare godshantering innan du kan erhålla bevis för anläggning.

Anläggningsteknik syftar till att få kunskaper om och erfarenhet av att utföra anläggningsarbeten.

En validering kräver att du har stor kunskap sedan tidigare, kanske kör du redan men behöver ett bevis på att du har kunskapen och erfarenheten?
Under en validering erlägga 2 teoretiska prov och ett praktiskt.

En utbildning tar lite längre tid och vänder sig till dig som inte har så stor kunskap eller ingen alls. Utbildningstiden varierar då kunskapen är olika stor.

Vi registrerar alla våra utbildningar hos TYA.